Armatür Nedir ? Etanj Armatür Nedir 2023

Etanj Armatür-2023.
Armatür nedir
Armatür nedir

Armatür nedir kelimesi, genellikle bir lamba veya aydınlatma cihazının gövdesi, kabini veya çerçevesi olarak kullanılır. Armatürler, aydınlatma için kullanılan lambaları desteklemek, korumak ve yönlendirmek için tasarlanmıştır.

Armatürler, iç mekan ve dış mekan aydınlatması için kullanılır ve farklı stillerde, boyutlarda ve malzemelerde mevcuttur. Örneğin, tavana monte edilen armatürler, duvara monte edilen armatürler, masa lambaları, avizeler, abajurlar ve diğer aydınlatma cihazları gibi çeşitli tipleri vardır.

Armatürlerin yanı sıra, aydınlatma sistemleri aksesuarları da kullanılır. Bunlar, aydınlatma cihazlarının çalışma özelliklerini geliştirmek, lambaların ömrünü uzatmak, enerji tasarrufu sağlamak ve aydınlatma efektlerini sağlamak için kullanılır. Örnek olarak, dimmerler, fotosel ve zamanlayıcılar gibi aksesuarlar sayılabilir.

 

Armatürler, sadece aydınlatma için değil, dekoratif amaçlar için de kullanılabilir. Farklı malzemelerden yapılmış ve farklı renklerde boyanmış armatürler, iç mekanlarda veya dış mekanlarda dekorasyon öğeleri olarak kullanılabilir.

Armatürler, evlerde, işletmelerde, kamu binalarında ve hatta sokaklarda kullanılır. Aydınlatma sektöründeki gelişmeler, daha yüksek verimlilik, daha uzun ömür ve daha düşük enerji tüketimi sağlayan LED armatürlerin üretilmesine yol açmıştır.

Bunun yanı sıra, özel etkinliklerde veya tiyatro sahnelerinde kullanılan özel amaçlı armatürler de mevcuttur. Bu armatürler, sahne performanslarında kullanılan ışık efektlerini oluşturmak için tasarlanmıştır.

Etanj armatür nedir

Etanj armatürler, suya, nemli ortamlara, patlayıcı ve tehlikeli bölgelere uygun olarak tasarlanmış özel armatürlerdir. Genellikle endüstriyel tesislerde, petrol ve doğalgaz sahalarında, gemilerde, havaalanlarında, atık su arıtma tesislerinde, yüzme havuzlarında, deniz fenerlerinde ve diğer benzeri yerlerde kullanılırlar.

Etanj armatürler, toz, nem ve su gibi olumsuz koşullara karşı korunaklıdır. Bu armatürler, normal armatürlerin yapısından farklı olarak, su geçirmez bir sızdırmazlık contası veya fitili ve özel malzemelerden yapılmış gövdesi ile su geçirmez özellikleri sağlar.

Etanj armatürler genellikle, endüstriyel ve ticari ortamlarda yüksek ısı ve basınç gibi zorlu koşullara maruz kaldıklarında kullanılmak üzere tasarlanmıştır. Bu armatürler genellikle, tehlikeli bölgelerde patlama riski bulunan yerlerde de kullanılır ve elektrikli parçaları özel olarak tasarlanmış malzemelerle kaplanır veya korunaklı bir bölme içinde bulunur.

Etanj armatürler farklı şekillerde, boyutlarda ve özelliklerde bulunabilirler ve genellikle, kullanılacakları ortama göre seçilirler. Bu armatürlerin seçimi, kullanılacakları alana ve uygulanacak standartlara uygun olarak yapılmalıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir